Integraalhelm heren

[affegg id=3]

Integraalhelm voor heren

Ben je op zoek naar een solide en goede helm dit je beschermt tijdens het scooter rijden? Wij hebben een ruim aanbod met de beste integraalhelmen voor mannen. Neem gerust een kijkje en ga op zoek naar of er voor jouw een passende helm bij zit. Kom je er zelf niet uit, schraam dan niet en neem zeker even contact met ons op. Op die manier hopen we je zo goed als mogelijk te kunnen helpen in het kopen van een nieuwe integraalhelm.

Wat is een integraalhelm?

Een integraalhelm is een helm die het hele hoofd bedekt. De helm wordt daarom ook wel als de meest veilige helm bestempeld die je kunt dragen als je scooter rijd. Omdat de helm het hele hoofd beschermt heb je in het geval van een ongeluk vaak minder letsel dan wanneer je bijvoorbeeld een jethelm draagt. In vele gevallen kiezen mensen daarom voor een integraalhelm, puur voor de veiligheid. Ergens is dit natuurlijk zeker terecht.

Vaak is het tegenargument dat een integraalhelm minder goed zit. Omdat deze helm helemaal over je hoofd zit ben je minder vrij dan bij andere helmen. Waar je bij veel fashionhelmen gewoon om je heen kunt kijken en uitstekend zicht heb is dit bij integraalhelmen vaak minder. Je zit tot aan je nek in de helm waardoor het ook wat verstikkend aan kan voelen. Toch weerhoud dit weinig mensen om voor een integraalhelm te kiezen. Ze zorgt er uiteindelijk gewoon voor dat je een stuk beter beschermt bent. Uiteindelijk de belangrijkste rede voor het dragen van een helm.

Waarom voor een integraalhelm kiezen?

Het maken van een keuze omtrent een helm is niet altijd even makkelijk voor ieder type helm zijn verschillende argumenten. Om je een handje te helpen hebben we hier de reddenen voor je verzameld om voor een integraalhelm te kiezen.

  • Veiligheid: Een integraalhelm zorgt voor een stukje veiligheid. De helm bedenkt het hele hoofd wat er voor zorgt dat je bij een eventueel ongeluk beter beschermt bent dan met andere helmen. Omdat je hele hoofd omtringt is vaal je vaak zachter dan bij een helm waar bijvoorbeeld alleen de boven en achterkant van je hoofd beschermt is. De afweging zou daarom altijd veiligheid moeten zijn.
  • Comfort: Ondanks dat dit ook vaak als tegenargument wordt gebruikt is het zo dat de helmen van tegenwoordig van goede comfort voorzien zijn. De ontwikkeling gaat hard en de helmen worden steeds luchtiger waardoor het dragen minder erg is. Echter is en blijft het waarschijnlijk in de toekomst gewoon minder dan andere typen helmen.
  • Uitstraling: Misschien geen goede rede om toch te kiezen voor een integraalhelm. Maar de uitstraling van dit soort helmen is vaak een stuk beter dan andere soorten helmen. Niet alleen de uitstraling qua veiligheid maar ook zien de helmen er stoer uit.

Kies jij als man voor een integraalhelm? 

Waar gaat jouw keuze op vallen? Kies je voor een veilige optie als een integraalhelm of heb je liever een helm die er beter uitziet. Ons advies is eigenlijk altijd om voor de veilige optie te gaan. Het is misschien iets minder comfortabel dan andere helmen. Maar het zorgt er wel voor dat op het moment dat je een ongeluk krijgt je goed beschermt bent.